torsdag 24 december 2020

Pysselkalender - Lucka 24: Toppstjärna till granen
Förra året hittade vi inte vår toppspira till granen, så vi hade en gigantisk glittrande rosett vi gjorde i sikespapper då, men i år kände jag att en stjärna var det enda rätta!

Min dotter och jag har gjort denna tillsammans, av cardstock och mönstrat scrapbookingpapper. Vi har använt paljetter för att blinga den lite extra, guldfärgade paljetter på stjärnan som går som ett kryss, och mjölkvita med mer diskret pärlemorskimmer på den stora centrala stjärnan.

Så med vår fina stjärna önskar vi er en fantastisk julhelg med allt vad stjärnan står för - Hopp för  det som komma skall, omtanke och kärlek till din nästa och ett vägledande ljus i mörkret!
Och så här har vi gjort:
Jag ville ha stjärnan så stor som möjligt, så vi gjorde den på ett helt 12x12" papper (30,5x30,5 cm), det var lite av ett misstag då den blev väldigt hög och tung och ville vicka framåt, så jag tog helt sonika saxen (🙈) och klippte av den nedre stjärnudden på hälften ungefär...

Vi har modifierat vår stjärna en hel del, men den ursprungliga guiden hittar du HÄR!

Här nedan ser man stjärnan sett från sidan, hur den inte sitter ihop riktigt överallt, men att den är lika fram och bak.Skillnaden med vår stjärna:
- Vi gjorde större stjärna, använde papper 30,5x30,5 cm
- Vi gjorde stjärnan dubbel, alltså två utav den stora tredimensionella stjärnan, en till framsida, en till baksida som sitter precis likadant i skillnad till den ursprungliga beskrivningen. Sedan gjorde vi en till stjärna, fast helt platt, i ett kraftigt guldskimrande cardstock, som sitter som ett kryss.
- Vi dekorerade våra stjärnor med paljetter för att få dem att skimra i ljuset.
- Precis i mitten har vi tagit en tom toarulle, klippt upp den på längden och gjort den precis så small att den går att trä över grantoppen, plattade till rullen, limmat fast stjärnorna på rullen med limpistol efter att vi fäst ihop dem med dubbelhäftande tejp.
- Ja, och så att vi vr tvungna att klippa av vår stjärna - undvik det!  *hihi*

God Jul! :)

// Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar