fredag 19 augusti 2016

DIY - Superenkel godisgömma till ulltussarna!

Jag har letat idéer på hur man kan använda tomma toarullar som aktivitet och förströelse till djuren, både hund och katt. Ett superenkelt och vanligt sätt är ju att vika in flikar i bägge ändar och gömma godis däri, och det fungerar ju fint. Däremot blir ju även det lite för mycket slit och släng, för de rullarna överlever inte många minuter bland våra djur...

Med en spillbit från golvläggandet, (för att få en bra bas med lite tyngd i till projektet), ett gäng tomma toarullar och en limpistol fixade jag då en godisgömma i pyramidform. Testad på våra stora och små katter så kan jag dessutom avslöja att den är alldeles utmärkt för bus och olika typer av smyg- och kurragömmalekar!

Den ursprungliga idén hittade jag på Pinterest, men där hade man tejpat eller spänt ett band runt alla rullarna, och den blir alldeles för lätt då. Min konstruktion gör att den står stadigt på golv eller bord och håller då till och med för små kattungars bus och klättrande!

Loppan och Smulisen letar ivrigt efter mumsbitarna.

"Var har hon gömt biten den här gången då?"



Koordinationen mellan vad man ser och var man krafsar tål att jobbas på! :)


Smulan har lyckats få ut en bit.

Ibland blir det inte som man tänkt.

Kolla in Semlan i bakgrunden! :)

"Oooooh, det doftar godis här!"

Kurragömma är också kul när godiset verkar ha tagit slut!

Kolla gärna in HÄR på Pinterest, där samlar jag lite bilder på ännu mer olika "bra-att-ha" grejer man kan tillverka själv till husdjuren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar