söndag 15 april 2012

Uppdrag - Inspirationsdesigner


Följande är kopierat av det som publicerades på SWE Scrapbook igår:

2012-04-13-002

Namn/Nick, ålder, familj:
Jag heter Linda LW, kallar mig för Zorcie på Internet, olika forum och annat som exempelvis Twitter, Instagram m.m. Jag är född 1972 – alltså fyllde jag 40 alldeles nyss i februari. Bor med man och dotter född 1997 i Kärrgruvan uppe i skogen utanför Norberg, alldeles på gränsen mellan Västmanland och södra Dalarna, och tillsammans med oss bor även Semlan, en Golden Retrievertjej född 2008. Har även en utflugen son född 1991 som bor i Västerås.

Hur länge har du scrappat?
Det beror lite på hur man ser det. Har alltid pysslat, med alla möjliga (och omöjliga) material. Har i princip jämt gjort olika fotocollage och dekorerade fotoalbum – men sedan jag blev medveten om ”scrapbooking” som ett begrepp med specifika papper, dekorationer och verktyg så kan jag väl säga att jag började ”på riktigt” 2006.

Varför scrappar du?
Det ger utlopp för den fria kreativiteten jag lite saknar i jobbet. Har ett kreativt arbete men är ganska styrd av kundernas viljor eller av andra begränsningar – när jag scrappar gör jag det på mina egna villkor – och för att jag tycker att det är ett fantastiskt och väldigt avkopplande sätt att göra fina presenter!

Vad scrappar du om?
Typ allt som faller mig in! Från mina barn och min vardag till trädgård och pelargoner till bilder på röda stövlar och solnedgångar i november… Den bild som talar till mig just då väljer jag! Min hund Semlan är ett annat kärt motiv – även de djur som tidigare tillhört vår familj!

När scrappar du?
Lite när som helst… Mina barn är ju modell större, så jag kan scrappa när jag känner för det. Allt från att måla stämpelmotiv på jobblunchen till mitt i natten klockan fyra.

Var scrappar du?
Oftast i vårt arbetsrum. Här har hela familjen sina datorer placerade, och ungefär en tredjedel av rummet är min egen scraphörna. Sen händer det att jag vill vara ifred lite och då tar jag med mig ett kit ut i köket. Och så händer det ju att jag åker iväg på träffar emellanåt!

Hur scrappar du (snabb eller långsam process)?
Vad svårt att svara på, allt är ju relativt, och jag vet inte vad som är snabbt i andras ögon… Det jag kan säga är att jag OFTAST gör klart en LO eller ett kort samma dag det påbörjas. Bara i extremfall får det vänta till dagen efter, men aldrig att det får ligga och vila i en vecka för att ”mogna” som jag vet en del gör – det klarar jag inte… :P Då skulle jag inte tänka på annat än hur jag ska fixa till den när jag är på jobbet, kan över huvud taget inte koppla av om jag har något pågående.

Vilket format använder du helst?
12x12” helt klart när det gäller LO’s, mest för att det går att göra så mycket av det formatet. När det gäller kort är det mest 6x6” – av samma anledning.

Favoritverktyg/produkter/tillverkare?
Ärligt talat kan jag inte säga att jag i dagsläget har specifika tillverkare som jag gillar mer än någon annan. För några år sedan kan jag tycka att de skiljde sig mer från varandra och hade tydligare nischer, men inte idag. Dessutom har jag själv utvecklats och är inte lika begränsad i vilka papper och material jag använder, så jag tycker mest det är spännande att hela tiden prova nya…

Ska jag lyfta fram något jag alltid kommer tillbaka till så är det ändå Rangers grejer som alltid håller hög kvalitet och känns väldigt tidlösa och inte lika trendiga som många andras. Sedan är jag fortfarande trogen Bazzill Basics när det gäller cardstock, även om Tim Holts variant är praktisk och i mitt tycke en god tvåa. En nyinvestering som jag formligen älskar är mina Spectrum Noirpennor - de är GRYMMA och jag använder dem till så mycket mer än bara till stämpelfärgläggning! Och vad gäller stämpelmotiv är jag för närvarande insnöad på alla tuffa motiv från KennyK Collection.

Saker jag inte kan klara mig utan är utan tvekan brun/svart vattenfast tuschpenna, ett bra och snabbtorkande lim, sax och fluid chalk i bruna nyanser och svart. Ge mig det och en bunt färgglada papper så är jag igång!

Vad inspirerar dig?
Typ allt som gör intryck på mig… Snygga papper, det foto/stämpelmotiv jag planerar att arbeta med, mottagaren, humöret, vädret, en skiss – you name it!

Det roligaste med scarpbooking?
För egen del är det rätt och slätt att jag mår så bra av det! Jag får göra ett alldeles eget konstverk och använda ett av mina absoluta favoritmateriel – papper. Sedan är det faktiskt det kontaktnät man byggt upp under åren, och det bara växer hela tiden. Jag är så fantastiskt tacksam för alla härliga människor jag mött under de år jag varit igång!

Har du annan hobby/intresse utöver scrapbookingen?
Allt pyssel, handarbete, heminredning, sömnad osv - allt kreativt! Även trädgården och mina pelargoner. Jag älskar att se det växa och blomma! Jag är inte lika duktig på att hålla allt vid liv till en andra säsong, men så länge det varar är det underbart att följa! Dessutom är jag engagerad i debatten kring övergrepp och har sedan 1998 arbetat ideellt med att väcka opinion och informera kring detta komplicerade ämne. Känns inte som om detta är rätta platsen att utveckla detta ämne ytterligare, men fråga mig gärna!

Jag vill avrunda med att jag är väldigt smickrad över erbjudandet att få vara en av inspiratöserna på Swe Scrapbook och jag ska göra mitt absolut bästa för att leva upp till de förväntningar som ställs! Jag hoppas att ni därute i Svenska scrapvärlden kan hitta något litet guldkorn i det jag tillför och att jag kan inspirera och uppmuntra andra att hålla på med denna fantastiska hobby som scrapbookingen är!

Tack till dig som faktiskt orkade läsa ända hit – jag är imponerad! ;) // Linda LW

Länk till blogg: http://zorcies.blogspot.com

Några exempel på vad jag hittar på med mina papper:

2010-09-26-008 2012-04-09-004 2010-09-26-007 2012-04-07-001 2012-04-04-002

_________________________________

Carpe Punctum - Linda LW

4 kommentarer:

 1. Grattis!! Vad roligt!! Du scrappar så läckert och unikt, jag är glad att jag hittade hit till din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annette! :)
   Jag är verkligen jätteglad - både för uppdraget på Swe Scrapbook och för att du och andra hittat mig, tror att det kan generera många spännande kontakter och bekantskaper!

   Radera
 2. Vad kul att hitta din blogg! ser att du är väldans bra på att fota dina alster! kanske du kan dela med dig utav något tips? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Lisa! :)
   Jag brukar fota i dagsljus helst, gärna när det är molnigt, då blir det inte lika skarpa skuggor! Sedan jobbar jag med bilderna i photoshop. Rätar upp dem där de är sneda, justerar färgerna så det stämmer - och läggar på aningen med kontrast.

   Har ingen superkamera, kör numera oftast med iPhone eller en digitalkamera som är snäppet bättre, men bästa rådet är bra ljus - absolut! Blir jag missnöjd med ett foto är det i regel ljuset som är fel, resten kan man rädda!

   Radera