söndag 1 september 2013

Månadens gäst hos LillBlomman Skissar!


Varje månad har Lillblomman en sponsrad tävling där man tolkar en av hennes fantastiska skisser! Denna månad, september 2013, var det min tur att gästa hennes blogg som gästinspiratör och tolka månadens skiss!

Här är skissen:


Och här är min tolkning, jag har vridit på skissen ett kvarts varv:

Vill du läsa mer om  tävlingen?
Perfekt - Gå då till Lillblomman Skissar och läs mer!

Här kommer presentationen av mig som skickades till Lillblomman:


Vem är du?
Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsmamma på 41 år i skrivande stund. Barnen är i och för sig stora nu, 16 och 22 år, varav den äldsta utflyttad och pappa själv (vilket gör mig till farmor, men det kan vi tala lite tystare om). Jag bor i villa på berget i skogen i Kärrgruvan/Norberg med man, dotter, hund och två små birmatjejer.

Som person är jag driven och fokuserad, det är viktigt för mig att upptäcka nya saker och utvecklas, inte bara inom yrkeslivet. Jag blir extremt frustrerad om jag inte får lära mig nya saker och utmana mig själv med jämna mellanrum! Jag går gärna kvällskurser i allt från ideellt arbete till hur man tar hand om katter på bästa sätt – allt för att få lära mig mer! Projekt i skrivande stund är mitt körkort som efter drygt 20 år av velande äntligen ska bli av - inte en dag för tidigt!


När och varför började du scrappa?
Jag har alltid varit en allpysslare, så kortmakeri och scrapbooking har egentligen alltid funnits där ända sedan jag var liten. Däremot var det 2005 som jag upptäckte motivstämpling/kortmakeri som begrepp och att det fanns specialverktyg. Det startade med att jag surfade runt efter inspiration och materialtips till julkort den hösten, hamnade då på Pyssel.net, och sen har jag liksom aldrig slutat… :)
Att scrappa layouter kom året efter, alltså 2006. Den första LO’n var en 6x6” som jag gjorde ”bara för att prova” och sen så har det rullat på.

Vad betyder skapandet för dig?
I princip ALLT! Jag är en kreativ personlighet och behöver utlopp för skapande annars mår jag dåligt. Däremot tar det olika former. Jag gör allt från att renovera huset och diverse möbler till trädgårdsarbete, tecknar, scrappar, handarbetar, gör smycken, tillverkar inredningsdetaljer m.m.

Men även annat som att skriva, måla, fotografera o.s.v. Dessutom har jag ett väldigt kreativt arbete där jag jobbar med att skapa webbsidor och annonsmateriel samt texter för olika ändamål för våra kunder.


Vilka är dina styrkor som scrappare?
Först och främst min nyfikenhet! Jag tycker det är jättespännande att prova på olika stilar och tekniker, det jag gillar anammar jag och kör vidare med, och det andra hoppar jag över!

Sen är jag flexibel, jag har egentligen ingen stil som är ”min” utan jag utgår från foto eller stämpelmotiv eller mottagaren eller vad det nu kan tänkas vara som styr för dagen – och så kör jag!

Slutligen så gör jag MIN grej. Jag kan inspireras av andra, men jag stirrar mig sällan blind på andras alster och försöker göra lika, jag är inte särskilt trendkänslig och måste ha det senaste utan jag kör alltid på det jag gillar – även om det är fem år gammalt och ”ute”.


 Har du några favoritfärger och produkter?
När det gäller cardstock är jag ett Bazzill-freak! De har bredden, de har färgerna, och framförallt håller de god kvalitet rakt igenom sin produktlinje!

Ett märke som på senare tid imponerat mer och mer på mig är Martha Stewart! Hennes skärmaskin och Score Board är outstanding, de kan jag inte leva utan. En helt ny favorit är dessutom hennes akrylfärger som är ”all purposefärger” som fäster på ALLT! Trä, papper, keramik, glas, metall – inga som helst begränsningar, och helt fantastisk konsistens och härliga kulörer.

I övrigt gillar jag att chalka och distressa (fila, riva, skrapa m.m.) kanterna på mina alster, så olika verktyg och färger till det är även det ett måste.

Bland mönstrade papper är Basic Grey, MME och Echo Park storfavoriter!

Jag har inga absoluta favoritfärger, men de som ständigt återkommer är dock svart, vitt, grått, kraft och andra olika bruna/begie nyanser, och främst då i cardstocken. De passar till alla mönstrade papper och ger mig totalt fria händer!


Vad gillar du med att skapa efter skisser?
Jag ÄLSKAR det!
Det finns inget bättre sätt att komma igång när man sitter och klappar på sina fina papper och inte vet i vilken ände man ska börja! Jag brukar följa skisserna ganska slaviskt, åtminstone första gången jag använder den. Det är sällan jag vrider på dem ens, och det beror mycket på att jag gillar utmaningen i att kunna se skissen i mitt alster! Bara för att jag skrev det här så har jag givetvis vridit på Lillblommas skiss ett kvarts varv nu denna gång, men det är en gång på 100 som det händer normalt sett.

De skisser jag gillar sparar jag i en inspirationsbok som jag alltid har på pysselbordet och som följer med på träffar och liknande.

Jag vill avrunda med att tacka Ulrika/Lillblomman för att jag fått förtroendet att vara med här och gästa i bloggen och tolka en av hennes fantastiska skisser! Jajemen, jag har en hel del av dem i min fina inspirationsbok! ;)

Tack för mig för den här gången!

Kram // Linda LW | Zorcie


Happy Scrappin'!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar