fredag 10 februari 2012

Mullvad

Gammalt inlägg från 2010-11-08

Designteamsuppdrag från Stämpelgården att skapa något med Magnolias fantastiskt fina papper (som är härligt grova och har en struktur som jag är väldigt förtjust i)! De passade alldeles utmärkt till ett av mina "vintriga" favoritfoton på min hund "Semlan" (*pekar uppåt mot bloggheadern så förstår ni nog*), och det blev till slut denna layout:


MATERIALLISTA
Stämpel:
Alfastämplar (Magnetic Stamps, typsnitt "Providence")
Papper: Cardstock, mönstrade från Magnolia
Dekos: Band, öljetter, häftklammer, Kak- /tårtunderlägg, bling-brad & vanliga, halvpärla, strasstenar, grovt snöre, "snurklorna" är doodlade på fri hand, Alphastickers från Wild Asparagus, utstansat med QuicKutz (spetskant i vinkel runt fotot)
Verktyg:
Skärmaskin, Edge scraper, fluid chalk, tuschpennor (brun & svart), sailorpenna (vit), vanlig sax & mönstersax, silent setter (till hål & öljetter), QuicKutz, blomstans "Retroblomma" stor & medium, häftapparat, kantstans från Martha Stewart


Detaljbilder:
Idén till de här snygga blommorna fick jag från Malin/Lillpiga (tack så MEGAMYCKET!)! De är jättelätta att göra själv! Jag har stansat ut blommor i vanlig cardstock, chalkat kanterna, petat in dem ett kronblad i taget i min kantstans från Martha Stewart, sedan har jag rullat kronbladen lite mot en tandpetare i trä så de får lite form. Man kan rulla med penselskaft eller vad man nu har tillgängligt, men personligen rekommenderar jag just tandpetare i trä då de inte är så blanka som ex ett penselskaft - det ger lite motstånd så det glider inte lika lätt utan blir enklare att forma! Sedan har jag ritat prickar (jo, jag vet, jag har dille på det...). 

På den översta blomman har jag först gjort två lager av den lite större blomman, och sedan en mindre och avslutat med en bling-brad i passande färg! Den undre blomman har jag låtit vara enkel och limmat fast lite halvpärlor & strasstenar på som krona på verket! jag är supernöjd med resultatet - pilligt men egentligen ganska simpelt!På blombild nummer två ser man också vad jag använt min mönstersax till - att klippa av ändarna på textrimporna! Har en sax som klipper "riven/hackig kant" - rätt onödigt, men en kul effekt! :P

 


Här ville jag visa lite närmare hur jag använt kak-/tårtpappren. Jag har delat dem på mitten med saxen, sedan har jag helt sonika knycklat ihop dem och gått på efteråt med fluid chalk.

Varianten på den övre bilden har jag dessutom lagt fyra små veck på för att forma till den lite och häftat ihop med bandet för att hålla ihop den, sedan häftat fast den på pappret. Vill man ha en diskretare touch kan man ju fästa med lim och/eller brads, men jag är allt annat än diskret och gillar att leva farligt med häftapparaten! :P

Jag är INTE någon fan av stickers, jag använder det så lite jag bara kan och bara i väldigt specifika fall. Gör jag det så försöker jag ändå i möjligaste mån att sätta min egen personliga prägel på slutresultatet. Som här exempelvis! Jag har chalkat samtliga bokstäver, sedan satt dem på vit cardstock som jag sedan klippt en ram av runt varje bokstav individuellt, sedan chalkat en vända till även på det vita - och slutligen förstärkt konturerna runt dessa stickers med en brun tuschpenna för att lyfta fram dem ytterligare!
Dessutom satte jag "M:et" på limduttar med lite distans så det kommer fram liiiite extra.

 

 Här ville jag bara visa hur jag fäste tagen i spetskanten, tyckte det var lite kul. Tagen gjorde jag med hjälp av skärmaskin och sax på "fri hand" i storlek som passade textrimporna.

 

Här ville jag bara visa att även misstag kan bli ganska coola...
Jag drog liiiite för hårt med edge scrapern vilket gjorde att fotot gick sönder - alltså var det bara att förstärka misstaget med fluid chalk och häftklammrar så det ser ut som om det ska vara så! Voila! :)

Hoppas jag kunde inspirera någon med mina "ruffiga" tips och trix! Jag skulle verkligen bli superglad om jag får ta del av något ni skapar med anledning av inspiration från mig - då vet jag att det landar någonstans där ute i sajberspejset!
_________________________________
Carpe Punctum - Linda LW

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar