fredag 10 mars 2017

Crochet-A-Long - DROPS Spring Lane - Clue 1

Jag är inne i en handarbetsperiod!
Var lite förtvivlad innan jul då jag var mycket frustrerad över att inte "nå fram" till min kreativitet, jag tyckte ingenting var roligt och det var bara kallt och uschligt att vara ute och fotografera.

Då köpte jag på ren impuls tre garnnystan bomullsgarn för jag tyckte att det behövdes fler grytlappar. Jag kan inte virka, men fasta maskor och grytlappar har jag koll på! :)

Det blev grytlappar, tre stycken faktiskt. Och två par stickade strumpor (varav det ena paret påbörjades kring 2009 någon gång...). Efter det har det bara rullat på så att säga.

Jag har nu i skrivande stund hunnit stickat ett mobilfodral till min telefon och virkat en tubsjal, samt en stickad sjal och en tubsjal ytterligare (även dessa gamla projekt som stoppats ned i en mörk låda omkring 2009).

Dessutom har jag startat några pågående projekt: en barnponcho, en poncho i vuxenstorlek till mig själv, en babyfilt, ett överkast, en till poncho i vuxenstorlek med stor singoallakrage, ett par strumpor ytterligare i ett fantastiskt vackert ullgarn som jag tänkte visa upp så snart strumporna är klara
- och så denna filten som jag bloggar om idag, en  virkad Spring Lane, slutresultatet ska bli ca 115x90 cm. Är den rolig att göra kanske jag gör den större, vi får se!

Crochet-a-long är ett projekt där man "virkar tillsammans". Under en tid (ca 16 veckor), får man olika ledtrådar till delar av mönstret. På så sätt växer så sakteliga en filt fram. Det finns ett originalpaket med tänkta garnfärger, men man kan givetvis välja helt egna, eller ett helt annat garn.

De färger jag själv valt att använda - DROPS Loves You #5 och #8
8 nystan / 400g - 01 Vit
4 nystan / 200g - 113 Begie
3 nystan / 150g - 124 Lime
3 nystan / 150g - 04 Mellangrå
2 nystan / 100g - 119 Turkos
2 nystan / 100g - 117 Lila

Förra veckan den 2:a mars kom den allra första ledtråden, jag fick vänta några dagar på mina garner, men nu är mina första två bitar avklarade och jag har precis fått ledtråd nummer två som jag ska angripa med stor entusiasm!

Konceptet fungerar för ALLA, oavsett om du är nybörjare eller proffs! Otroligt utförlig beskrivning, jag har redan lärt mig flera spännande saker! Länk till mer info och ledtrådarna hittar du HÄR!

Vill du inte köpa garn? Tag då lite av ditt överblivna spillgarn du har hemma och häng på ändå, detta var superskoj!

Nedan bilder på mina färger och mina första "pusselbitar":Originalfärgerna ser ni här: Originalfärger - DROPS Loves You #8
8 nystan / 400g - 01 Vit
4 nystan / 200g - 05 Light Wash
3 nystan / 150g - 06 Ljus jeansblå
3 nystan / 150g - 16 Syren
2 nystan / 100g - 17 Ljus Syren
2 nystan / 100g - 15 Ljung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar